Fruitzuur behandelingen

Home / Huidverbetering / Fruitzuur behandelingen

Cenzaa heeft een aantal speciale behandelingen ontwikkeld op basis van natuurlijke werkstofcomplexen en manuele massagetechnieken om de huid optimaal te verbeteren. Met deze therapeutische behandelingen wordt er een oplossing geboden voor verschillende huidproblemen en huidwensen. Denk hierbij aan couperose, rosacea, acne, rimpelvorming en contourverbetering.

Ook bieden wij fruitzuur peelings aan. Deze behandeling is vooral gericht op huidverbetering. De producten die ik gebruik tijdens de behandeling zijn van het merk SalonnePro Amsterdam, de producten zijn in Nederland geproduceert, biologisch, vegan en zijn van natuurlijke, plantaardige afkomst.

Wat is eigenlijk een fruitzuurbehandeling?

Resultaten van een fruitzuurbehandeling:

 • Huidverkleuringen (pigmentvlekken, oneffen teint)
 • Oppervlakkige littekentjes veroorzaakt door acne
 • Onzuivere “verstopte” huid
 • Bij tekenen van huidveroudering en/of verslapte huid
 • Doffe, grauwe, sterk verhoornde huid

De peelingen worden gebruikt om de beschadigde dode huidcellen te verwijderen. Je hebt verschillende soorten peelings. Hieronder worden ze beschreven.

Glycolzuur 

Glycolzuur komt in vele fruitsoorten in een lage concentratie voor, maar wordt voor peelings gewonnen uit suikerriet. Glycolzuur verweekt de kitsubstantie tussen de dode huidcellen en de hoornlaag. Het verweken van deze kitsubstantie heeft als resultaat dat de dode huidcellen makkelijk en sneller afschilferen. Met het afschilferen van worden oppervlakkige huidproblemen zoals acne littekens, huidverkleuring en droogtelijntjes verminderd.

Salicylzuur 

Salicylzuur komt van nature ook voor in fruitsoorten en bepaalde cactussen. Het is een Carbonzuur die, net als AHA’s (fruitzuren) de hoornlaag verweken. Het verschil met AHA is echter, dat Salicylzuur in vet oplosbaar is en daardoor ook de poriën kan binnendringen om daar talg/vet op te lossen. Dit is een van de weinige stoffen die vet (talg) oplosbaar is. Deze peeling wordt veel gebruikt voor acne problemen.

Lactic peel

Lactic Acid Peel is een melkzuurpeeling die vocht bindt in de huidcellen en zorgt voor een prachtige GLOW.
Pakt lichte hyperpigmentatie aan en zorgt voor een gladdere en fijnere huidtextuur.
Door het verstevigende aspect is de Lactic Acid Peel ook zeer geschikt voor anti-aging toepassingen.

Sensitive peel

Sensitive Peel is een peeling die uit verschillende fruitzuren bestaat: Lactic Acid, Glycolic Acid, Citric acid, Malic Acid en Tartaric Acid.
Deze peeling is geschikt voor dunnere en gevoelige huidtypen.
De pH waarde is aangepast op de gevoelige huidtypen.
Pakt lichte hyperpigmentatie aan en zorgt voor een gladdere en fijnere huidtextuur.

U kunt de behandeling als losse behandeling boeken, maar ook als een kuur. Bij rimpeltjes en fijne lijntjes die u wilt vervagen, zijn er minimaal 4 fruitzuurpeelings nodig. Bij een onzuivere of een acne huid zijn er minimaal 6 fruitzuurpeelings nodig. Kortom, afhankelijk van je huidprobleem passen we de frequentie aan. In kuurverband kan de fruitzuur peeling minimaal 4 maal met een interval van minstens 2 – 4 weken herhaald worden. Dit geeft intensieve resultaten. Na het kuurverband kan het resultaat behouden worden door iedere 8-10 weken de behandeling te herhalen.

Fruitzuur behandeling 45 minuten

 • De huid wordt gereinigd
 • We maken eventueel een voor foto
 • Aanbrengen Pre – Peel solution, deze ontvet de huid zonder alcohol
 • De fruitzuurpeeling wordt aangebracht en blijft afhankelijk van soort peeling en huidtype tussen de 2 en max 8 min inwerken.
 • De peeling wordt verwijderd en de ph waarde wordt hersteld.
 • Onzuiverheden worden verwijderd.
 • Aloe vera glycolic toner word aangebracht.
 • Biulose masker wordt aangebracht om de huid te kalmeren, ondertussen mag u kiezen tussen een nek en schouder massage of een hoofdhuidmassage.
 • De fruitzuurbehandeling wordt afgesloten met een gezichtcrème of olie en een SPF 50.

* Harsen mag niet in combinatie met deze behandeling. Epileren kan optioneel bijgeboekt worden, niet standaard inbegrepen.
* Voorafgaand voor de behandeling wordt er beoordeeld of de huid wel of niet behandeld kan worden met een van de peelings. Dit is altijd uit voorzorg voor eventuele reacties.