Microdermabrasie

Home / Huidverbetering / Microdermabrasie

Een mooie, nieuwe, frisse, jonge en gezonde huid ligt nu binnen ieders handbereik!

Microdermabrasie 60 min

We werken in de salon met een krachtig microdermabrasie apparaat waarmee u bent verzekerd van absolute top resultaten voor huidverbetering en verjonging.

Microdermabrasie is een mechanische peeling van de huid om dode huidcellen te verwijderen, onder vacuüm wordt de huid behandeld met aluminium oxide kristallen. Deze korrels zijn er in micro of macro kristallen, afhankelijk van het huidtype. Direct vanaf de eerste behandeling voelt de huid zachter, gladder en ziet er frisser en gezonder uit. De huid gaat zich van binnenuit vernieuwen en verjongen. Het bindweefsel wordt verstevigd en de aanmaak van nieuwe cellen wordt gestimuleerd. De productie van collageen en elastine neemt toe.

Zelfs na de eerste behandeling zijn de resultaten al goed zichtbaar. Uiteraard vraagt een meer problematische huid meerdere opeenvolgende behandelingen. Het absolute minimum aantal opeenvolgende behandelingen bedraagt dan vijf, met een frequentie van één keer per week. Tien behandelingen is een meer realistische schatting. Voor personen met diepe rimpels of acnéletsels kunnen echter soms twintig tot dertig behandelingen nodig zijn.
Na de behandelingskuur kun je de behandeling eenmaal per maand herhalen indien je de verkregen resultaten wenst te behouden.

Na drie tot zes behandelingen zal er een normalisering van de hoornlaag worden waargenomen. Door het verwijderen van de afgestorven huidcellen, wordt de huid gladder, zachter en frisser. De huidstructuur wordt gelijkmatiger met fijnere poriën. Door de microdermabrasie behandeling verstevigt het bindweefsel en wordt de aanmaak van nieuwe cellen gestimuleerd. Huidveroudering, zoals fijne rimpels en huidverkleuringen verminderen. Bij een door de zon beschadigde huid wordt de verhoorning van de opperhuid en oppervlakkige verkleuringen duidelijk minder. De productie van collageen en elastieken neemt ook toe waardoor uw huid gladder en elastischer aanvoelt, dit werkt dan weer positief bij de verouderde huid en vergrote poriën worden kleiner. Bij niet ontstoken acné zorgt de microdermabrasie voor een duidelijke verbetering van de huid. Bij codeïne (mee-eters) wordt doorgaans de bovenste laag verwijderd. Een huid met ondiepe littekens, bijvoorbeeld als gevolg van acné, zal als gevolg van deze peeling een gladdere en gelijkmatige structuur krijgen. Bij diepe, scherpe of verzonken (atrofisch) littekens, zullen de scherpe littekenranden afgevlakt worden. Het litteken valt zo veel minder op.

Na de microdermabrasie wordt er een proline cellulose masker aangebracht. Dit zijn maskers met een hoog percentage aan werkstoffen. Cellulose heeft een extreem fijne, gelachtige structuur en sluit perfect aan op de huid. De werkstoffen zorgen voor een constante verzorging en een intensieve hydratatie. We hebben voor elk huidtype een ander soort masker. Dit masker sluizen we in de huid met een ultrasoon apparaat. Dit zorgt ervoor dat de werkstoffen tot diep in de huid worden opgenomen.

Met microdermabrasie behandeld u o.a:

 • Algehele huidverjonging en verbetering
 • Rimpels en fijne lijntjes
 • Onzuivere huid en grove poriën/huidstructuur
 • Pigmentvlekjes
 • Acne littekens (vlekjes)
 • Zonneschade
 • Rokers- en futloze huid
 • Grauwe slecht doorbloede huid

De behandeling bestaat uit:

 • Oppervlakte reiniging van de huid
 • Diepte reiniging
 • Microdermabrasie ongeveer 2o tot 25 minuten
 • Celluose masker (bevat pure werkstoffen) afgericht op uw huidtype
 • Insluizen van het masker met een ultrasoon apparaat
 • Naverzoring